Ново ръководство във фонд „13 века България“ 07.11 | 13:00

Правителството избира председател, нов състав на Управителния съвет и изпълнителен директор

От iNews.bg

Министерският съвет прие решение, с което избира министъра на културата за председател на Управителния съвет на Националния дарителски фонд "13 века България". Съгласно същото правителствено решение членове на Управителния съвет на фонда стават: арх. Уляна Малеева - Дамянова - архитект, член на Съюза на архитектите в България, доц. Георги Лозанов - медиен експерт, бивш председател на Националния съвет за радио и телевизия и Съвета за електронни медии, Веселин Тодоров - изпълнителен директор на СИЕЛА, Рашко Младенов - актьор, министър на културата в служебното правителство през 2017 г. и доц. Венцислав Велев - съветник на министъра на културата, преподавател в УНИБИТ.

За изпълнителен директор на Управителния съвет на Националния дарителски фонд "13 века България" е избрана Слава Иванова – изкуствовед, дългогодишен директор на Националната галерия.

Съгласно чл. 7, ал. 5 от Закона за Националния дарителски фонд "13 века България" мандатът на изборните членове на Управителния съвет и на изпълнителния директор е 4 години.

Водещи

Най-четени