Няма да трябва винетка за софийските коли по северната тангента 31.12 | 15:06

Столична община и АПИ се очаква да се разберат по въпроса още на 2 януари

От iNews.bg

Гратисен период за преминаване по Северната скоростна тангента без винетен стикер за леки коли е договорила кметът на София Йорданка Фандъкова с ръководството на Агенция "Пътна инфраструктура”, предаде БГНЕС. Още на 2-ри януари Фандъкова очаква да се постигне споразумение за изключване на тангентата от списъка на пътищата, за които е нужна винетка: "Във връзка с притеснението на гражданите, които живеят в Нови Искър и останалите райони, днес проведох поредния разговор с ръководството на Пътната агенция, тъй като имаме договореност за всички трасета на околовръстния път, за да може хората, които живеят в София, да могат да ги ползват без винетки".

"Разговорът продължава по отношение на Северната скоростна тангента. Имаме договореност на 2-ри да се проведе следващата среща. Надявам се тогава да финализираме преговорите и да може хората, които живеят на територията на Столичната община, да могат да се движат с леките си автомобили без винетки. Постигнахме договореност да има гратисен период, така че хората да посрещнат спокойно Нова година и да се чувстват също така спокойни първите дни, докато приключим с преговорите и подпишем съответните споразумения", уточни още столичният кмет.

Фандъкова поясни, че към момента на територията на Столичната община обстановката е спокойна и предпразнична. На площад "Княз Александър I" се подготвя сцената за концерта, на който са поканени всички софиянци и гости на столицата, които са решили да посрещнат Нова година под открито небе.

"Колегите от СДВР, Общинска полиция, звеното за аварийно-спасителна дейност - всички са на терен, за да могат да осигурят спокойствието и сигурността на гражданите в новогодишната нощ. Ще се движи метрото, част от линиите на градския транспорт също ще се движат през цялата нощ, за да може хората да бъдат спокойни. Пожелаваме една много приятна вечер и една успешна, здрава нова година", каза Йорданка Фандъкова. Още на 2-януари Фандъкова очаква да се постигне споразумение за изключване на тангентата от списъка на пътищата, за които е нужна винетка.

"Във връзка с притеснението на гражданите, които живеят в Нови Искър и останалите райони, днес проведох поредния разговор с ръководството на Пътната агенция, тъй като имаме договореност за всички трасета на околовръстния път, за да може хората, които живеят в София, да могат да ги ползват без винетки", заяви тя пред БНР. Фандъкова поясни, че към момента на територията на Столичната община обстановката е спокойна и предпразнична. На площад "Княз Александър I" се подготвя сцената за концерта, на който са поканени всички софиянци и гости на столицата, които са решили да посрещнат Нова година под открито небе. "Колегите от СДВР, Общинска полиция, звеното за аварийно-спасителна дейност - всички са на терен, за да могат да осигурят спокойствието и сигурността на гражданите в новогодишната нощ. Ще се движи метрото, част от линиите на градския транспорт също ще се движат през цялата нощ, за да може хората да бъдат спокойни. Пожелаваме една много приятна вечер и една успешна, здрава нова година", каза Йорданка Фандъкова.

Водещи

Най-четени