Няма и следа от изчезналите полски гаджета 12.09 | 13:52

В издирването се включва и Шенгенската информационна система

От Теодора Кокаланова

Двамата полски туристи, които изчезнаха мистериозно в нощта на 6 срещу 7 септември в курорта "Златни пясъци" са обявени за издирване чрез Шенгенската информационна система.

Това потвърди началникът на Пето РУП в курорта "Златни пясъци" гл. инспектор Трайчо Георгиев. Момчето на 25 г. и момичето на 23 г., които се издирват, са пристигнали в курорта на 6 септември с група полски туристи.

Групата се е водила от представител на полска туристическа компания, а вечерта младите хора от нея са посетили заведение, а след това и дискотека в комплекса. Сигналът за изчезналите туристи е подаден на 7 септември. 

Момчето и момичето са били видяни последно в дискотеката, предаде БТА. Багажът им все още е в хотела, в който са отседнали. След сигнала е извършена проверка на плажната ивици в комплекса, но не са били открити никакви вещи и следи. 

За момента се предполага, че младите хора са влезли да се къпят в морето, което по данни на концесионера на плажа, в нощта на изчезването им е било бурно.

От полицията коментираха още, че откритото вчера (11 септември) в района на нос Калиакра тяло, най-вероятно е на мъж, който е обявен за издирване от Румъния. Според полицаите описанието отговаря на изчезналия в Черно море от румънското градче Констанца човек.

Водещи

Най-четени