Няма следи от насилствена смърт по откритото на вълнолома в Бургас тяло 19.05 | 10:49

Предполага се, че то е на изчезналата медицинска сестра Валентина Иванова

От iNews.bg

Няма следи от насилие по тялото, открито вчера (18 май) на вълнолома в Бургас. Това е станало ясно след приключилата аутопсия, съобщава в. "24 часа".

"Касае се за удавяне, без никакво съмнение за насилствена смърт. Тялото е силно разложено, но не е разчленено", заяви съдебният лекар д-р Косю Янков.

Най-вероятно тялото е на изчезналата медицинска сестра Валентина Иванова, видно е, че става дума за младо момиче, пасващо на нейните характеристики, но докато не излезе ДНК пробата, не може да се каже категорично, коментират запознати.

По непотвърдена информация няма да има разпознаване на тялото от родителите, тъй като то е напълно неразпознаваемо. Близките ще видят дрехите на удавничката и друг материал, за да се извърши разпознаване, изискващо се при разследването на подобни инциденти.

Тялото на млада жена изплува на тетраподите на вълнолома на 18 май), което е 33 дни след като медицинската сестра Валентина Иванова мистериозно изчезна, слизайки с такси на входа на Морската градина. Мястото, където бе открито тялото, е на по-малко от километър от моста, откъдето се предполага, че Валя е скочила.

Най-четени