Обвиненият за убийството на Мирослава бил подпалвач 04.06 | 17:55

Съдят Марио Любенов-Заека и за умишлени палежи

От Филипа Тодева

Марио Любенов-Заека е извършвал палежи на автомобил и два магазина. Това стана ясно след като обвиняемият за смъртта на 17-годишната Мирослава Николова от Перник се изправи пред Окръжния съд в града.

Палежите били извършени в късната есен на 2010 г. до февруари 2011 година. По това време Любенов е имал магазин в наето от него помещение на една от най-големите търговски улици в Перник - "Благой Гебрев".

Бизнесът му обаче западнал, оборотите били ниски и Любенов решил да избегне конкуренцията, като подпали магазини. Свидетел-очевидец разказа пред съда, че Любенов е притежавал устройство за запалване, предаде БТА.

Той описа как Заека е палел магазините, като е впръсквал бензин под вратата, облечен със

специална екипировка. Свидетелят съпровождал Марио по време на палежите, за което получил по 200 лева. Веднага след опожаряването на конкурентните обекти Любенов се похвалил, че оборотите на неговия магазин чувствително се повишили.

Собственикът на подпаления автомобил разказа, че с Любенов имали подписан предварителен договор за продажба на мазе на ул. "Благой Гебрев", за покупката на което Заекът платил капаро от 500 лева. Впоследствие обаче Любенов се отказал. Според свидетел на обвинението автомобилът бил запален, защото собственикът му не върнал на Любенов капарото от 500 лева.

Експертизи по делото доказват, че това са умишлени палежи. Делото ще продължи на 3 септември. Ако вината на Любенов бъде доказана, той може да получи условна присъда, според магистрати.

В понеделник започва процесът срещу Любенов за убийството на 17-годишната Мирослава Николова, която бе отвлечена на 7 ноември 2011 година, а трупът й бе намерен на 12 януари миналата година. Днес пред журналисти Любенов заяви, че не е виновен, не познава Мирослава, а със самоубилия се Стойчо Стоев-Чочо са били добри познати.

Най-четени