Обвиниха шеф в ДАИ във вземане на подкуп, заместникът му в помагачество 24.10 | 19:02

Собственик на транспортна фирма също участвал в схемата

От iNews.bg

Шефовете на регионалната дирекция на "Автмобилна администрация" - Плевен, вземали "такса спокойствие" от транспортни фирми, са вече обвиняеми.

Директорът на регионалното звено Николай Николов ще отговаря пред съда за изнудване и злоупотреба със служебно положение. Така той е успял да получи два подкупа – от 4000 лв. И от 1000 лв. Той ще застане пред съда и за незаконно съхранение на боеприпаси

 

Заместникът му Георги Мъцин ще отговаря за това, че е помагал в корупционната схема, при която е даден подкуп от 1000 лв.

Собственикът на транспортина фирма Илко Илиев също обвинен в помагачество за даване на 4000 лв. под масата. Той ще застане пред съда и за незаконно съхранение на боеприпаси (14 патрона).

Тримата ще останат в ареста за 72 часа.

Те бяха задържани по време на операция на специализираното звено за борба с корупцията между Софийска градска прокуратура и ДАНС. В акцията бяха задържани 7 души.

Те са искали такса "спокойствие" от собственици на транспортни фирми и техни представители. Установени са и спорадични плащания при извършени пътни нарушения. Служителите на ДАИ са търгували и с издаване на лицензи за управление на МПС.

До момента са известни имената на 10 предприятия, тормозени от задържаните. 

Водещи

Най-четени