Облачно и хладно, дъжд из цялата страна 10.09 | 08:24

Жълт код е обявен за пет области заради очаквани интензивни валежи

От iNews.bg

Днес над цялата страна времето ще бъде предимно хладно, облачно и на много места с валежи от дъжд. В Западна и Централна България те ще бъдат по-интензивни. На изток ще завали по-късно, но там ще бъде малко по-топло. Ще духа умерен източен вятър.

Минималните температури ще бъдат между 13 и 17 градуса и само в източните райони ще достигнат 19-20 градуса. Максималните ще се движат между 16 и 19 градуса в западните части на България до 22 – 24 в източните.

В планините също ще бъде облачно, дъждовно и ветровито. Ще духа умерен до силен вятър от юг-югозапад. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 13 градуса, а на 2000 метра - около 8 градуса. По Черноморието облачността ще е значителна, със слаби валежи в следобедните часове. Ще духа умерен източен вятър. Максималните температури там ще достигнат 23 – 25 градуса. Вълнението на морето ще е 3 – 4 бала. Температурата на морската вода ще е 24 – 25 градуса.

Заради очаквани интензивни валежи в пет области в Западна България е обявен жълт код. Това са Видин, Монтана, Враца, Перник и Кюстендил. Там очакваните количества дъжд за денонощието са около 15-20 л/кв. м.

Най-четени