Облачно и хладно с дъжд, в планините на места - сняг 30.09 | 09:28

Максималните температури в събота ще са между 14° и 19°

От iNews.bg

В събота над страната ще преобладава облачно време. През деня на места, главно в Югоизточна България, ще има валежи. По-значителни разкъсвания на облачността ще има над северозападната част от страната. Максималните температури ще са предимно между 14° и 19°. Това показва прогнозата за времето на НИМХ към БАН.

Ще продължи да духа до умерен, в източните райони - силен север-североизточен вятър. Атмосферното налягане ще продължи бавно да се понижава, но ще остане по-високо от средното за септември.

Над планините времето ще е облачно, по билата - и мъгливо. На места, главно в Рило-Родопската област и Странджа ще превали дъжд, над 2000 метра - сняг. Ще духа умерен вятър от източната четвърт. Максимална температура на височина 1200 метра около 8°, на 2000 метра - около 2°.

Над Черноморието ще е предимно облачно и на места, главно по южното крайбрежие ще превали дъжд. Ще продължи да духа умерен и временно силен вятър от север-североизток. Максимални температури на въздуха ще са 17-18°. Температурата на морската вода е около 20°. Вълнението на морето ще бъде 4-5 бала.

Водещи

Най-четени