Образование без граници 21.10 | 08:05

Изложение показва възможностите за обучение в Европа

От Кремена Бедерева

С подкрепата на ЕС по програмите CORDIS & TED започва международното изложение "Образование без граници".

Всички посетители ще имат възможността да се запознаят с възможностите за обучение в Европа между 21 и 23 октомври, от 10 и 19 часа, в зала 7 на НДК, София.

На него ще присъстват представители на около 20 държави. Участници ще бъдат едни от най-престижните училища, университети и глобални езикови организации от Съединените щати, Русия, Белгия, Холандия, Англия, Канада, Швейцария, Гърция, Кипър и други. За пръв път през тази година в рамките на форума ще бъдат презентирани и гости от Естония.

Посетителите ще могат да се запознаят с испанското образование в лицето на Министерството на образованието на Кралство Испания и държавната Фондация Universidad.Es, която представлява всички испански университети. Ще присъстват и Датският технически университет - DTU, който е на челните позиции на техническите университети в Европа, както и редица финландски университети като University of Tampere, Tampere University of Technology, Tampere University of Applied Science и множество други.

За първи път ще присъстват представители от Белгия - Brussels University Alliance, в който се включват няколко висши учебни заведения от Брюксел, както и чешкият Университет за ветеринарни и фармацевтични науки от Бърно, съобщиха от пресцентъра на НДК.

В проекта са включени и няколко държавни образователни организации като Агенция за наука и висше образование на Хърватия, Британската асоциация на дипломираните експерт-счетоводители (ACCA), Немската агенция за академичен обмен, посолства и чуждестранни министерства и др.

Особено интересно ще бъде участието на Немската служба за академичен обмен (DAAD), която агенция е изключително важна за всички кандидати за Германия. Всяка година DAAD дава възможност на над 55 000 студенти да получат своето образование в над 250 програми в Германия. Това е най-голямата финансираща организация в света, която подкрепя международния обмен на студенти и учени.

Регистрацията за събитието е задължителна и може да бъде осъществена на www.edu-fair.eu или на място в НДК.

Изложението е безплатно.

Водещи

Най-четени