Община Смолян получи държавни имоти за регионално депо за отпадъци 22.07 | 13:12

Кабинетът прехвърли жилищни сгради на община Русе за социално слаби семейства

От iNews.bg

Кабинетът прехвърли на община Смолян правото на собственост върху два имота - частна държавна собственост на обща площ 7 133 кв. м. за реконструкцията на регионалното депо за твърди битови отпадъци. Община Русе получава от държават две едноетажни сгради на площ съответно 189 кв. м. и 168 кв. м., намиращи се върху общинска собственост на ул. "Липник" № 21, които ще бъдат ремонтирани, за да бъдат предоставени за жилища на социално слаби семейства.

Това реши Министерски съвет на днешното си редовно заседание, съобщи правителствената пресслужба.

На община Долна баня пък кабинетът прехвърли безвъзмездно правото на собственост върху професионална гимназия "Христо Ботев". Имотът, включващ четири сгради и е с площ 18 560 кв. м. Учебното заведение е определено със статут на общинско училище със заповед на министъра на образованието и науката.

Община Черноочене, област Кърджали получава за управление имот в с. Даскалово, който представлява санитарно-охранителна зона с площ 833 кв.м. около каптиран извор. Имотът се предоставя за стопанисване и управление на водоснабдителния обект за задоволяване на нуждите на селото от питейна вода.

С решение на кабинетът Агенцията за социално подпомагане ще ползва държавен имот за по-ефективното организиране на дейността на Регионалната дирекция за социално подпомагане в Габрово. Теренът се намира на пл. "Възраждане" № 3 и представлява четириетажна, административна сграда със застроена площ 60 кв. м.

С други свои решения правителството промени статута на имоти от публична държавна в частна държавна собственост. Единият се намира на ул. "Андрей Сахаров" № 16 във Варна. Обектът представлява незастроена територия на 7760 кв. м. Парцелът не се населява от 2009 г. след събарянето на две необитаеми сгради и не се използва от Агенцията за социално подпомагане .

Със сменен статут е и част от имот, управляван от СУ "Св. Климент Охридски" в кв. Лозенец нас площ от 145 кв. м. С промяната частта от имота ще може да подлежи на процедурата по регулация, предвидена по реда на ЗУТ.

Частна държавна собственост става и имот, намиращ се в местността "Мешелник", с. Островче, община Разград. Теренът е с площ 9 877 кв. като в него влизат две едноетажни сгради. До 2012 г. те са използвани за военновременен пункт. Към днешна дата обектът е неподдържан и предназначението му е отпаднало.

Районът, в който се намира имотът, представлява интерес за инвеститори. Решението ще позволи той да бъде предложен за продажба чрез Агенцията за приватизация и следприватизационен контрол. Промяната ще даде възможност за по-ефективното му използване в бъдеще и разкриването на работни места.

Правителството промени от публична в частна държавна собственост и статута на 5 военни имота, разположени в землището на Дебелец, община Велико Търново. Те са с отпаднала необходимост за Министерството на отбраната и Българската армия, става ясно от прессъобщението.

 

 

 

Водещи

Най-четени