Обявиха 1672 места за студентски стаж в държавната администрация 31.03 | 17:09

Те ще се проведат от 1 юли до 30 септември и са предназначени само за действащи студенти

От iNews.bg

Министерски съвет публикува днес 1672 стажантски позиции по Програмата за летни студентски стажове в държавната администрация за 2015 г., съобщиха от правителствената пресслужба. Стажовете ще се проведат в периода 1 юли – 30 септември 2015 г., като крайният срок за кандидатстване е 29 април.

Предлагат се позиции в 42 професионални направления, като най-много са за Икономика (486), следвани от Администрация и управление (188), Право (185), Архитектура, строителство и геодезия (153) и Социални дейности (68).

Програмата е с фокус върху придобиването на професионален опит, нови знания и умения в реална работна среда, както и професионална ориентация на студентите. Тя се провежда за четвърта поредна година при голям интерес от страна на студентите и администрацията, посочват организаторите.

Кандидатите обаче трябва задължително да са действащи студенти с непрекъснати студентски права, без значение от степента, формата на обучение или курса, дали е български ВУЗ или университет в чужбина.

 

Условията на програмата са публикувани на Портала за студентски стажове в държавната администрация (http://staj.government.bg) в раздел "Информация за програмата”. Процедурата за кандидатстване и подбор е изцяло онлайн и се осъществява на портала. 

Водещи