Обявиха бедствено положение в Ловеч (СНИМКИ) 10.07 | 21:42

Десетки са подадените сигнали заради бурята

От iNews.bg

Над 30 сигнала са подадени на територията на община Ловеч за наводнени сгради и приземни етажи, вследствие на силната буря. Това съобщиха от областното управление на "Пожарна безопасност и защита на населението". Целият състав на пожарната е събран и работи на терен.

Наводнено е и част от мазето на болницата в града.

При кмета на Ловеч заседава кризисният щаб. Обявено е бедствено положение. Въпреки силният вятър и проливния дъжд, всички пътища на територията са проходими, предаде агенция "Фокус".

"За момента към БЧК не са се обърнали за съдействие от Ловешка община, което значи, че ситуацията е овладяна. БЧК е в непрекъсната връзка с областния управител и кризисния щаб, имаме готовността при необходимост да вдигнем някой от аварийните си екипи и да помагаме", каза председателят на Българския червен кръст Христо Григоров.

"При условие, че сме сезирани, имаме готовност незабавно да изпратим екипи за помощ, което сме правили навсякъде, но считам, че след като досега не са се обърнали към нас, това значи, че нещата се нормализират. Сега разбрахме, че има премазана кола и паднали дървета, наводнени улици и запушена канализация, но няма пострадали граждани или нужда от евакуация – положението е нормално", каза още Христо Григоров.

Водещи

Най-четени