Ограничители по "Графа" разделят трамваи от пешеодци 14.12 | 12:37

Днес започна поставянето им

От iNews

500 ограничители с формата на призма ще разделят пешеходците и трамваите по ул. "Граф Игнатиев" в София. Главният архитект на столицата Здравко Здравков представи новите съоръжения, които започват да се поставят от днес, информира Агенция "Монитор".

Преди две седмици от "Московска" 33 поставиха гранитните ограничители между площадите "Гарибалди" и "Славейков", които станаха нов повод за шеги с ремонта на централната улица като бяха оприличени на перки на акула. Общината реши да ги смени с мотива, че заради големината им много хора ги използват за сядане и подпиране. Така новите ограничители ще бъдат двойно по-малки и ще са на разстояние през 3,4 м. До поставянето на всички призми, ще има временна сигнализация от т.нар. Бализи.

В първоначалния вариант на проекта за реконструкция на "Графа" не бяха предвидени подобни ограничители. След дебати и мнения на експерти, включително и от КАТ, бе взето решение за поставянето им, тъй като след приключването на ремонта по улицата няма да има тротоари и ще бъде първата в града със споделено пространство между минувачите и градския транспорт.

Водещи

Най-четени