Окончателно: „Да, България“ на Христо Иванов отива на избори 08.02 | 17:39

Гражданската формация се регистрира в ЦИК като коалиция със „Зелените“ и ДЕОС

От iNews.bg

Коалицията "Движение Да, България”, съставена от партията на "Зелените”, ДЕОС и новата политическа формация "Да, България” на бившия правосъден министър Христо Иванов, се регистрира успешно в Централната избирателна комисия (ЦИК) за предстоящите парламентарни избори на 26 март, предаде бТВ.

Преди дни самостоятелната регистрация на "Да, България” беше блокирана от три тенденциозни фалшиви жалби, внесени в последния момент, за да попречат на движението да се бори за депутати в парламента.

Вчера доброволци от формацията започнаха събиране на нови 3000 подписа, нужни за регистрацията, но само за 16 часа успяха да съберат много повече – над 20 000.

"Хората се подписаха "Да, България” да не бъде спряна от явяване на изборите”, коментира Христо Иванов на излизане от ЦИК. И благодари за гражданската активност през вчерашния ден.

"Коалицията ни се придържа към приоритети, които и трите формации винаги са си поставяли – борба за върховенство на закона, за отвоюване на институциите от корупционен плен, чиста политика, чиста околна среда и нова вълна на интеграция с НАТО и Европейския съюз”, посочи той.

На въпрос дали биха се коалирали с някоя от другите десни формации, Иванов каза, че са настроени позитивно към евентуални партньори.

"Да, България” от самото начало е отправила покана за формиране на голям антикорупционен блок в следващия парламент. Много се радвам, че "Нова република” (новата формация около ДСБ и Радан Кънев – бел.ред.) подемат същата тази тема”, каза Иванов.

Най-четени