Окончателно: Евелин Банев ще бъде екстрадиран в Италия 17.07 | 14:41

Софийският апелативен съд потвърди решението на Софийския градски съд

От Андриян Георгиев

Софийският апелативен съд (САС) потвърди екстрадицията на Евелин Банев - Брендо в Италия по обвинение за трафик на кокаин, съобщи агенция "Фокус".

Така САС потвърди решението на Софийския градски съд (СГС) от 20 юни, който постанови Евелин Банев да бъде предаден на италианските власти за срок от една година. За този период Банев ще бъде връщан в България за провеждането на наказателно производство от българската съдебна система по друго дело за пране на пари, което тече срещу него.

СГС реши тогава мярката за неотклонение на Банев да бъде променена от "подписка” в "задържане под стража" до фактическото му предаване на италианските власти. Банев обжалва решението на СГС.  

Решенията на българските съдилища прокарват изпълнението на европейската заповед за арест от 28 март 2012 г. на Евелин Банев

Решението на САС е окончателно и не подлежи на обжалване. 

iNews припомня, че Евелин Банев – Брендо беше арестуван на 16 май. Причината за първоначалния му арест бяха обвиненията срещу него за пране на пари. 

Едва няколко дни по-късно вътрешният министър Цветан Цветанов съобщи, че арестът му е част от операцията "Кокаинови крале", като той е обвинен за лидер на организирана престъпна група за трафик на наркотици.

Водещи

Най-четени