Онлайн пространството гръмна - фалшифицират дипломи 18.09 | 13:25

От МОН взимат мерки за подобни престъпления в интернет сайтовете

От Теодора Кокаланова

След появата на Интернет в живота ни, безспорно настъпиха множество промени. Комуникацията между хората стана различна, всички станахме по-информирани. Развитието на онлайн пространството ни направи граждани не само на земята, ами и на целия свят.

В Интернет можеш да намериш всичко от което би се заинтересувал, можеш да станеш "свидетел" на много случки и да откриеш забавни пикантни подробности и детайли от всяка сфера, която би те докоснала. От родното Министерство на образованието и науката са попаднали на поредното престъпно деяние в мрежата, свързано с фалшификация на дипломи. 

От ведомството сезират Районната прокуратура - София, за сайт, предлагащ продажба на дипломи за средно и висше образование. Целта е извършването на проверката и предприемането на съответните действия да прекрати подобни престъпления.

Според няколкократните сигнали на интернет-страницата се предлагат за продажба дипломи за средно и висше образование срещу заплащане. Информацията за подобно престъпно предлагане се разпространява в социални мрежи и различни потребителски портали в интернет пространството.

От МОН напомнят, че стриктно следят, контролират и регистрират издаването на дипломи и сертификати, като за целта се прилагат различни методи. Взети са също и съответните превантивни мерки за защита на документите от форми на манипулации и фалшификации.

 

 

Водещи

Най-четени