Орешарски: С усмивка и добра дума Мутафова прави животът по-красив 02.02 | 14:48

Премиерът поздрави Стоянка Мутафова за рождения ѝ ден

От Цанка Донкова

Министър-председателят Пламен Орешарски изрази сърдечните поздрави към Стоянка Мутафова по повод рождения ѝ ден. Той пожела на примата на българската сцена здраве и още дълги години да радва публиката с незабравимите си превъплъщения.

"В мое лице имате голям почитател, който Ви благодари за избора да отпразнувате личния си празник на сцената със спектакъла "Столетие мое”. В духа на "Г-жа Стихийно бедствие” Вие белязахте Вашето столетие с невероятния си талант и нестихваща енергия. Ролите, които продължавате да изпълнявате за киното, телевизията или театъра, вдъхновяват не едно поколение българи и им вдъхват надежда, че с усмивка и добра дума животът може да бъде по-красив”, пише премиерът.

Той подчерта, че Стоянка Мутафова е сред емблемите на българското театрално изкуство, като един от основателите на Държавния сатиричен театър "Алеко Константинов” Стоянка Мутафова е сред емблемите на българското театрално изкуство.

"Вярвам, че частица от Вашия успех се дължи и на смелото изправяне пред предизвикателствата, та били те и да се "подстригват мравките в едно слънчево кукуво лято”. Щастлив съм да съм българин редом с имена като Вашето в един свят, в който столичаните никога не са в повече, а оптимизмът никога не стихва”, се посочва още в поздравителната телеграма.

Водещи

Най-четени