Орешарски дарява Путин с икона на св. Кирил и Методий 07.02 | 10:00

Премиерът заминава за Сочи да подкрепи българските спортисти

От Цанка Донкова

Премиерът Пламен Орешарски ще дари руския президент Владимир Путин с уникална икона на св. св. Кирил и Методий. Повод за подаръка е посещението на Орешарски за откриването на Зимните олимпийски игри в Сочи, съобщава в. "Всеки ден".

Посещението на премиерът започва от днес и ще продължи до 23 февруари.

Подкрепа към нашите спортисти вече оказва спортният министър Мариана Георгиева. Нейната визита в Сочи започна още вчера по обяд. Според запознати с програмата тя е решила да се срещне с българските атлети и да им пожелае лично успех.

Премиерът ще поздрави българските надежди минути преди откриването на грандиозното спортно събитие.

На 23 февруари двамата представители на изпълнителната власт ще бъдат сменени от президента Росен Плевнелиев. Той ще остане до самия край на Олимпиадата. По непотвърдена информация държавният глава вероятно ще се отправи към Сочи с подаръци и за руския си колега Путин, и за премиера Дмитрий Медведев. Вероятно Плевнелиев няма да изневери на стила си и ще заложи на тракийското българско злато и лавровите венци, с които да дарува руските държавници.

"Надяваме се, че няма да занесе яйце "Фаберже", шегуват се в парламента, сещайки се за големия гаф преди 2 години, когато Плевнелиев подари на папа Бенедикт XVI с 200-килограмово великденско яйце със скъпоценни камъни. Този му дар го вкара в световните класации за най-лош вкус при избора на вещ, с която да се представи пред католическия духовен водач.

Водещи

Най-четени