Орешарски обеща: Каквото и да стане, ще има кой да доставя ток 19.03 | 17:49

Премиерът се надява трите ЕРП-та да се разплатят с НЕК и да не се стига до отнемане на лицензите им

От iNews.bg

Надявам се, че трите дружества ще изпълняват своите задължения и дейност в съответствие със закона и регулацията в България, каза премиерът Пламен Орешарски във връзка с дълговете на ЕРП-тата към НЕК.

До края на деня дружествата трябваше да изплатят 320 млн. лв. на националната електрическа компания, като в противен случай министър Драгомир Стойнев заплаши да отнеме лицензите им. Премиерът днес успокои домакинствата и бизнеса, че дори и при най-неблагоприятно развитие на спора ще има кой да доставя ток.

"Силно се надявам, че няма да се стигне до отнемане на лицензи на електроразпределителните дружества в страната", изтъкна премиерът, цитиран от БТА. Днес правителственото заседание се проведе във Видин. Орешарски обясни, че правителството е взело решение за провеждане на изнесени заседания в шестте региона за развитие, а изборът първото да е във Видин и Северозападния район за планиране е заради "незавидното му социално-икономическо развитие".

Целта е била да се получи обратна информация за проблемите, задачите за тяхното решаване, както от кметовете, така и от представителите на бизнеса. "Правителството ще направи всичко в рамките на възможното да ускори програмите, които касаят Видин и региона", посочи премиерът.

Той отбеляза още, че със стартирането на Споразумението за партньорство ще имаме за първи път специализирана в регионален аспект хоризонтална програма.

Най-четени