Оръжие, наркотици и крадени коли изскочиха при полицейска операция 08.02 | 16:38

Акцията е проведена от ченгетата от Плевен и Ловеч

От iNews.bg

Операцията е проведена на 6 февруари, след съгласувани действия на криминалисти на  ОДМВР - Плевен и Ловеч. В рамките на полицейските действия били предприети претърсвания на няколко адреса на територията на област Ловеч. В рамките на процесуално-следствените действия от къща в село Изворче и апартамент в Ловеч, обитавани от 39-годишен мъж, били намерени 2.8 г бяло кристално прахообразно вещество, реагирало при извършения полеви тест на метамфетамин. Пак оттам били иззети  боен пистолет "Макаров" със заличени серийни номера, с монтирана муфа на цевта за поставяне на заглушител, в комплект с пълнител и боен патрон; гладкоцевна ловна пушка, без сериен номер; 17 ловни патрона; стъклена колба, съдържаща бяло кристално прахообразно вещество.

В двора на къщата полицаите проверили и паркиран лек автомобил "БМВ", който се оказало, че е обявен за издирване. В гараж на същия имот е установен кросов мотоциклет "Априля - 125", без поставен регистрационен номер. При извършената справка било установено, че той е  обявен за издирване в Шенгенската информационна система с държава инициатор Република Италия и шенгенски идентификатор от 2009 година като предмет на престъпление. Двете моторни превозни средства са иззети от служители на РУ - Ловеч.

Изготвените експертизи сочат, че иззетите оръжия са огнестрелни по смисъла на закона и са годни да произвеждат изстрел с иззетите към тях боеприпаси. Работата по документирането на случая продължава под ръководството на прокуратурата.

Водещи

Най-четени