Оставиха в ареста единственият обвинен за екшъна в „Слънчев бряг“, Митьо Очите още е в тежко състояние 11.06 | 19:45

Защитата на Тодор Славов, който застреля охранителя на Димитър Желязков, твърди, че е действал в условия на неизбежна самоотбрана

От iNews.bg

Съдът в Бургас остави в ареста Тодор Славов, задържан след престрелката в "Слънчев бряг". Магистратите гледаха мярката за неотклонение на Славов, който е обвинен в убийството на на охранителя на Димитър Желязков – Митьо Очите. 31-годишният Славов е единствен с повдигнато обвинение след кървавата престрелка между 40 души в Слънчев бряг на 8 юни вечерта, при която един загина, а соченият за подземен бос Митьо Очите беше ранен тежко.

Според обвинителния акт, 31-годишният мъж е обвинен в убийство, извършено по начин и със средства, опасни за мнозина. Защитата на Славов ще изгради тезата си върху това, че той е действал в условия на неизбежна самоотбрана (самозащита). Преди заседанието наблюдаващият прокурор по делото Ангел Ангелов каза, че към момента по случая със Слънчев бряг не му е известно да са повдигнати обвинения на друг от задържаните, предаде Дарик радио. Общо 20 души бяха арестувани за 24 часа по закона за МВР. Почти всички обаче вече са освободени.

Три куршума са открити в тялото на убития Александър Алексиев, обяви още наблюдаващият прокурор по делото Ангел Ангелов. Той добави, че не е ясно колко души са стреляли, но свидетелите са много, както и записите от видеокамери. По думите му към момента има достатъчно събрани доказателства, които сочат, че именно Славов е убил Алексиев. Ако бъде признат за виновен, Славов може да получи до 20 години затвор, доживотен затвор или доживотен затвор без право на замяна.

До момента състоянието на Димитър Желязков остава критично и има пряка опасност за живота му. Травмите му са на бял дроб, корем, пикочен мехур и крайник.

Водещи

Най-четени