Осъденият за убийството на Яна Чеци очаква да го обесят в затвора 20.10 | 20:08

Русинов може да обжалва доживотната присъда на по - висша инстанция

От Христина Рафаилова

Осъденият на доживотен затвор за убийството на Яна Кръстева – Чеци заяви пред съда, че в килията, в която го пращат го чак смърт.  Той  заяви пред магистратите, че може да го обесят в килията му и да го представят като самоубийство. 

Чеци твърди, че полицаите са го заплашвали с убийство. 

Днес Софийският градски съд призна Русинов за виновен за това, че е удушил Яна на 9 юли 2011 г. Полуголото тяло бе открито ден по-късно в храсти край алея в Борисовата градина в София.  Чеци може да обжалва доживотната присъда пред апелативния съд, уточнява в. "Труд". 

Пред журито  той заяви, че не  е убивал младата жена. Русинов потъна в мълчание, след като научи  какво наказание му отреждат магистратите. 

От прокуратурата останах доволно от решението на СГС. Според обвинението  Яна и Чеци са се срещнали в заведението "Маймунарника". Двамата са консумирали алкохол, като след 00:00 часа са излезли от заведението и са отишли към храстите. Там Руснов е поискал да правят секс, но жертвата му е отказала. Според прокурора тогава Чеци е съборил младата жена  на земята и  е извършил полов контакт с нея. 

  "С едната си ръка притискал устата , а с другата я душил. Яна е изпитвала изключителни страдания и болки. Убита е с изключителна жестокост и ожесточение", обясниха от държаното обвинени. Според  прокуратурата Русинов  е нанасял и удари по жертвата си.

Яна имала кръвонасядания по главата, тила, челюстта, бедрата, охлузвания по гърба, счупено било и едното ребро. Издъхнала от задушаване. Върху трупа били открити осем косъма. Пет от тях принадлежали на Чеци, другите три на двама неизвестни. Затова и обвинението срещу него е за убийство в съучастие с неизвестни.

"На местопрестъплението са открити и много други следи от подсъдимия - салфетки с негови биологични следи и кръв от пострадалата, отпечатъците му върху нейния телефон, опаковка от презерватив и бутилка от уиски", каза прокурор Рачев. Той цитира свидетели, според които във фаталната нощ Чеци пил уиски, ром и бира. Други очевидци твърдели, че като се напиел, ставал агресивен.

Според защитата на осъдения обаче няма доказателства, че Чеци е умъртвил младата жена. 

Присъствието му на местопрестъплението не го прави престъпник", обясни  адвокат Иво Найденов. Той подчерта, че Чеци не е отричал, че е правил секс с Яна, но отхвърли тезата, че Яна е била насилена. Имало свидетели, които твърдели, че тя и друг път е правила секс за една нощ в парка.

Водещи

Най-четени