От БСП пак искат министерски оставки 05.01 | 12:11

Причината този път е в хаоса с електронните винетки

От iNews.bg

Отново чиновници ще носят отговорност, вместо най-високата политическа отговорност, която трябва да поеме правителството. За нас оставката на министри е абсолютно задължителна. Това заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова във връзка с проблема с електронните винетки, предаде БГНЕС.

Рано тази сутрин от правителствената информационна служба съобщиха, че по разпореждане на премиера Борисов с постовете си са се разделили двама ръководители от АПИ и един от съветниците на регионалния министър, поемайки отговорност за недобрата организация при подготовката и въвеждането електронната винетка.

"Първо – системата е в пълен хаос. Управляват ни некомпетентни и неграмотни хора. Унищожена е и правовата държава, и държавността изобщо. Борисов се подиграва с народа с изказванията, които прави напоследък. За неговото правителство отново няма отговорност", категорична е Нинова. Тя разкритикува факта, че предложенията за въвеждането на тол системата и електронните винетки не са внесени от Министерски съвет, а от депутати от ГЕРБ.

"Не ги виждаме никъде да излязат и да обяснят какво направиха и каква отговорност те ще носят", подчерта лидерът на левицата. Според нея преминаването от хартиен на електронен носител не би следвало да предизвиква сътресения, каквото не се е случило в редица държави, където то е осъществено, а за пример бяха дадени страни като Германия, Австрия, Унгария и др. "И администрацията, и Министерски съвет са абсолютно некомпетентни да проведат тази система така, както трябва", добави още Нинова.

Водещи

Най-четени