От наркозависимостта до пълното изчистване: Историята на Филип 23.04 | 10:16

Филип Станев е на 35 и вече осма година е чист и води нов живот

От iNews.bg

Поредицата на Div.bg, която ни представя младежи от Православен център за духовно обгрижване на наркозависими "Св. Боян Енравота", продължава с историята на Филип. Преминал през ужаса на наркозависимостта и самозаблуждението, че не се е "закачил", днес младият българин е напълно чист и е важна част от процеса на духовно обгрижване на други наркозависими. Ето какво споделя той:

Кога започна да употребяваш наркотици?

Започнах на 16-17 години с трева. После заминах за Швейцария и продължих да пуша много хашиш. Като се прибрах в България минах на хероин.

Защо?

Тревата вече не ми доставяше удоволствие, нещо ми липсваше и така се обърнах към хероина. Първо опитах един-два пъти, после се научих да си пазарувам сам. Така близо 10 години.

Осъзнаваше ли, че си зависим?

Осъзнавах, но не исках да осъзная, че имам нужда от помощ. Мислех си, че мога да се справя сам и съм успявал, но закратко. Веднъж дори не употребявах 4 месеца. Това обаче не е спиране, а е по-скоро на инат.

Как се отрази зависимостта на отношенията ти със семейството?

Отчуждих се от тях, отчуждих се от приятелите си, затворих се вкъщи. Дилърът идваше до прозореца и ми поднасяше всичко наготово... нямаше нужда дори за това да излизам.

Ти си от София. Как научи за отец Георги?

Майка ми гледала интервю с него и с момчета от центъра. Сестра ми каза, че ще съм най-големият тъпак, ако не опитам да се излекувам и реших да го направя. Всичко се случи благодарение на подкрепата на семейството.

Цялото интервю с Филип ще откриете в Div.bg.

Водещи

Най-четени