От утре вземат проби в 20 километровата зона около ямболските села 25.07 | 18:00

Собствениците на ферми в 20-километровата зона, ще бъдат предупредени от кметовете да не допускат контакти между различните ферми

От iNews.bg

Утре ще вземат  повторни проби  в 10-километровата зона на огнищата на чума в община Болярово. След това ще се изследват и животните в разширения периметър. Решението е на координационния щаб на различните институции.

Заседанието на координационния щаб приключи. Основното решение, което е взето от институциите е, че вземането на повторни проби в 10-километровата зона ще започне утре. Веднага, след като приключи, ще започне вземане на проби и от разширената 20-километрова зона. Докато тези проби не излязат ограничението за движение остава, както и дезинфекцията, за която протестиращите и местните твърдят, че през нощта не се извършва.

Заседанието започна с молба медиите да го напуснат. Там бяха поканени фермерите Ани и Тошко, чиято ферма е дала две положителни проби. Те си тръгнаха със скандал и бяха изнервени, твърдейки, че не са получили отново резултатите от първите проби.

Собствениците на ферми в 20-километровата зона, ще бъдат предупредени от кметовете да не допускат контакти между различните ферми, както и да ги гледат оборно, а не на паша.

Водещи

Най-четени