Отвлечената Алекс е открита мъртва 11.04 | 19:20

Бащата на момиченцето е разпознал тялото му

От Теодора Кокаланова

Седемгодишната Александра, която изчезна снощи, е намерена мъртва, съобщи Флагман. 

Съдебният лекар Косьо Янков и група униформени полицаи са влезли в дома на детето в Поморие. Бащата Веселин Тодоров е разпознал дъщеричката си.  

Полицаи са отвели жена с белезници, на средна възраст, с тъмна коса. Възможно е това да е тъщата на хотелиера Веселин Тошев. 

Дъщерята на известния бизнесмен от Поморие Веселин Тодоров - Германеца изчезна, докато се е прибирала от училище снощи. Бащата на момиченцето заяви по-рано, че никой не му се е обаждал, но ако го сторят, ще преговаря и е готов да даде сумата от 50 хиляди лева. 

Бе предприет и обиск в хотел "Лагун" в Поморие, който е собственост на Веселин Тошев. За разпит бяха отведени съпругата на хотелиера, заедно с двете й деца. Специално обучено куче също се включи в издирването на момиченцето.

Веселин Тодоров, по прякор Германеца, се занимавал с покупко-продажба на имоти в морския град. През 2010 г. е бил арестуван по обвинение в лихварство, когато негови съграждани се оплакали от непосилни лихви, които стигали до 20 процента. Говори се, че хората му измъчвали жертвите си по особено жесток начин – трошали зъбите им и раздирали гърбовете им с метална кука. Тодоров навремето бил рибар, после забогатял от лихварството и захванал новия бизнес. 

 

Водещи

Най-четени