Отново отварят делото на банковия обирджия от Сливен 28.01 | 19:10

Обвинението иска по-сурова присъда

От Цанка Донкова

Делото на банковия обирджия от Сливен Стефан Стефанов отново се отваря. От държавното и частното обвинение поискаха сегашната присъда от 13 години затвор, да бъде заменена с 16 години и 8 месеца, съобщава Нова телевизия.

Върховният касационен съд върна решението на Апелативния съд е Бургас с мотива, че присъдата от 13 години е силно занижена. Очаква се нов състав на Апелативния съд гледа повторно процеса.

"Искам увеличение, но увеличението е ограничено с предходното произнасяне на Апелативния съд”, обясни прокурор Милена Досева.

В момента Стефан Стефанов излежава присъда от 12 години и 8 месеца в бургаския затвор. На 23 март 2011 година той нахлу в офиса на банков клон в центъра на Сливен, простреля охранител и взе за заложници петима банкови служители, като направи опит да присвои голяма сума пари.

Максималната присъда, която Стефанов може да получи е от 16 години и 8 месеца. За всичките си престъпления Окръжният съд в Сливен му даде 15 години затвор, но Апелативният в Бургас намали присъдата заради оказано съдействие от страна на Стефанов.

По време на новото дело няма да бъде разглеждан размерът на присъденото за охранителя обезщетение от 160 000 лева. Станчо Станев обясни, че държи да получи обезщетението си, тъй като преди година е бил освободен от банковата институция, в която пострада.

Самият обвиняем остана безмълвен.

Водещи

Най-четени