Отново пролет, с температурни рекорди до 23° 15.02 | 07:59

От сряда започва захлаждане

От iNews.bg

Ненадейната февруарска пролет продължава и в понеделник. Вречето ще остане топло, като се очакват истински температурни рекорди, с минимални – между 7° и 12° за сутрешните часове, и максимални – между 18° и 23° през деня. Атмосферното налягане ще се повишава и ще се доближи до средното за месеца. Ще духа слаб до умерен вятър от юг-югозапад. Това показва прогнозата за времето на НИМХ към БАН.

След нощните превалявания още преди обяд облачността ще започне да се разкъсва и намалява и след пладне ще е предимно слънчево. Ще остане ветровито, с умерен в Източна България и северно от планините и силен южен вятър.

Над Черноморието ще бъде предимно слънчево, а преди обяд с разкъсана облачност. Ще духа умерен, временно до силен южен вятър. Максималните температури ще са между 16° и 19°. Вълнението на морето ще е 2 - 3 бала. Температурата на морската вода е около 7°.
В сутрешните часове над планините облачността все още ще е значителна и на места в масивите от Западна България ще превалява дъжд, по-най високите места на Рила и Пирин - слаб сняг. До обяд валежите ще спрат, а облачността ще се разкъса и намалее до предимно слънчево време. Ще бъде доста ветровито, ще духа ураганен вятър от юг-югозапад. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 13°, на 2000 метра - около 7°.

Времето през седмицата

Във вторник преносът на топъл въздух от югозапад ще продължи и температурите ще се повишат още; максималните в повечето места ще са между 19° и 24°. Ще остане ветровито, в Източна България и районите, разположени северно от планините вятърът ще е умерен до силен. Ще бъде предимно слънчево, с разкъсана средна и висока облачност.

В сряда ще има повече облачност, но отново предимно висока и средна, почти без валежи. Югозападният вятър ще отслабне и ще се ориентира от изток-югоизток. Ще е все още топло, но ще започне понижение на дневните температури.

 

В четвъртък ще преобладава облачно време, на места със слаби превалявания от дъжд. Понижението на температурите ще продължи.Отново пролет, с температурни рекорди до 23°

Водещи

Най-четени