Оцеляла в автобусния ад живее втори живот 30.08 | 17:48

Като се събедих, видах кръв и хора на пода, с ужос си спомня Таня Макрис

От Ани Романова

"Мисля, че живея втори живот. Вече няма да празнувам рождения си ден на 21-и август, а на 25-и". Това заяви в репортаж на Нова тв Таня Макрис, една от оцелелите след автобусната катастрофа край Своге. "Господ ли беше с мен, та минах с толкова малко?", пита плачещата жена, която се е отървала с комоцио и леки травми.

"Седях зад шофьора до крайната врата, по едно време се чу тътнене и женски глас извика: "Ние летим, дръжте се!" Като дойдох на себе си, видях кръв и хора на пода", с ужас си спомня оцелялята по чудо Таня. А след това тези, които можели да ходят, започнали да измъкват останалите пътници. 

В зверската катастрофа тя загубила близка приятелка."Когато Спешна помощ пристигна, казаха, че няма смисъл да я качват, защото е мъртва", плаче жената. И поясни: "Ние сме 6 приятелки, ходим на театър, на кино...  Това, което видях, ще остане в мен за цял живот. Но какво да правим, животът продължава", заключава тя през сълзи.

Жената призова да бъдат взети мерки за ремонт на опасния участък. По думите й вината за трагедията не трябва да се търси единствено в шофьора на автобуса.

Снимка: Стоп кадър, Нова тв

Водещи

Най-четени