Още издирват маскираните, пребили брутално двете жени 25.07 | 09:19

Майката и дъщерята са в "Св. Ана" са с тежки травми по лицето и тялото

От iNews.bg

Полицията продължава издирването на мъжете, които пребиха брутално посред бял ден две жени нотариуси на бул. "Драган Цанков" в столицата, съобщи БНТ


Вчера следобед двама маскирани мъже нападнаха и биха майка и дъщеря - на 54 и 34 години. По-възрастната жена е известен нотариус, стана ясно в понеделник.

Двете жени са хоспитализирани в болница "Света Анна" с травми основно по лицата, като майката е със счупен нос.

Записите от охранителните камери в района са иззети.

Нотариалната камара излезе с декларация, в която изразява дълбокото си възмущение от бруталния акт на насилие срещу техния колега.

"Двете жени са в добро общо състояние, контактни и адекватни", каза доц. Жельо Димов, шеф на Клиниката по лицево-челюстна хирургия в болница "Света Анна". Двете имат спомен за случилото се, уплашени са и са в стрес, стана ясно от думите на доктора, цитирани от Дарик.

Жените са удряни доста жестоко в областта на главата, каза доц. Димов. Направена им е компютърна томография. Установило се, че нямат фрактури на черепа или увреждане на мозъка. Според д-р Димов нападателите им са ги влачили по земята, откъдето са и основните им травми.
 
По-младата жена има прорезна рана и хематом, а дясното й око е затворено. Тя има и травма на гръдния кош. Майката е със счупен нос и охлузни рани по лицето.

Двете жени ще бъдат изписани от болницата след 2-3 дни, добави шефът на болницата.

За 19 години никога не е имало жалби срещу нотариус Валентина Механджийска, каза по Нова телевизия председателят на Нотариалната камара Димитър Танев.  

Танев описа Механджийска като етичен човек, добър юрист и лъчезарна жена. "Не мога да си обясня защо е станала обект на такава агресия", недоумява шефът на гилдията.
 

Водещи

Най-четени