Паднало дърво блокира тролейбусите във Варна 19.12 | 11:10

По маршрута на кв. „Владиславово” няма почистваща техника, пътните настилки са заледени и непочистени

От Кремена Бедерева

Паднало дърво и заледени пътища блокираха дейността на тролейбусите във Варна. В момента тролейбусите в града не се движат.

Десетки граждани стоят по спирките на града, без да са информирани, че има проблеми с движението на тролейбусите. Прокуристът на "Градски транспорт" Веселин Михайлов заяви за Радио "Фокус”-Варна, че в района на ул. "Козлодуй” в града е паднало дърво върху контактната мрежа и е прекъсната транспортната дейност.

Екипи на "Пожарна безопасност и защита на населението” и аварийни групи на електроразпределителното дружество работят по отстраняване на аварията. Веселин Михайлов каза още, че по маршрута на квартал "Владиславово” няма почистваща техника, пътните настилки са заледени и непочистени.

Автобуси и тролейбуси не могат да изпълняват графика си и стоят блокирани в района. Сериозно е положение на баира на "Капитан Петко”, пътният участък там е силно заледен. Търси се съдействието на общината и почистващите фирми.

Закъсали автомобили има по бул. "Трети март”, който също е силно заледен.

Пристанище Варна остава затворено за маневриране на кораби заради силен вятър. Забраната важи за всички портове и канали.

Времето в района на пристанището е облачно, превалява сняг, духа вятър със скорост 9-14 м/с. Вълнението на морето е 3-4 бала.

Водещи

Най-четени