Пазете се! Очаква ни изключително горещ ден 29.07 | 07:11

Максималните температури ще бъдат между 33 и 38 градуса

От iNews.bg

Днес ще е горещо и предимно слънчево. В следобедните часове ще се развива купеста облачност, но само на отделни места, главно в югоизточните и планинските райони ще превали краткотрайно, на места и ще прегърми. Максималните температури ще бъдат между 33 и 38 градуса, за София - 34 градуса.

Атмосферното налягане ще се повиши слабо, но ще остане малко по-ниско от средното за юли.

Над Черноморието ще е слънчево с увеличение на облачността в следобедните часове. Само на отделни места е възможно да превали краткотрайно. Вятърът ще е слаб, от югоизток. Максималните температури ще бъдат 31-36 градуса, температура на морската вода - 25-27 градуса. Вълнение на морето ще бъде 1-2 бала.

Над планините ще е предимно слънчево, след обяд с развитие на купеста облачност. На отделни места ще превали, възможно е и да прегърми. Ще духа слаб до умерен вятър от западната четвърт. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде около 28 градуса, на 2000 метра - около 20 градуса.

С напредването на седмицата времето ще бъде още малко по-горещо, максималните температури ще достигат на отделни места до около 40 градуса. Ще бъде и предимно слънчево, в следобедните часове с развитие на купеста облачност. На отделни места, главно в планините, ще прегърми, възможно е и за кратко да превали.

 

Водещи

Най-четени