Пак агресия и кръв в училище! Ученик намушка друг в София заради момиче (допълнена 2) 27.06 | 11:14

Инцидентът е станал при спречкване между момчета на 16 и 18 години от 23 СОУ, по-малкият нападнал с нож големия

От iNews.bg

16-годишен възпитаник на столичното 23 СОУ "Фредерик Жолио Кюри" е намушкал с нож друг ученик тази сутрин, съобщиха от пресцентъра на МВР. Боят станал заради момиче, което и двамата харесвали. Сигналът за инцидента е подаден на тел. 112 около 10.00 часа. На място са изпратени линейка и три полицейски екипа.

По първоначална информация двете момчета, които са възпитаници на гимназията, са се скарали. В разгара на спора по-малкият от тях, който е на 16 години, извадил нож и намушкал другото момче – 18-годишен, в бедрото.

Двете момчета се скарали до училищния двор. По-малкият извадил нож и наръгал опонента си в крака, след което избягал.

Пострадалият е откаран в болница без опасност за живота, уточнява 24 часа. Избягалият пък е бил задържан малко по-късно. За момента не е ясна причината за скандала.

Полицията задържа 16-годишният Кристиян, който е извършител на нападението, предаде БНР. Новината съобщи директорът на СДВР старши комисар Младен Маринов. Кристиян е бил задържан в апартамента на свой приятел в София, малко след като пред 23 СОУ намушка с нож 18-годишния Димитър от същото училище.

Оказа се, че двете момчета са се сбили заради вниманието на 16-годишнита им съученичка Силвия, разказаха за "Хоризонт" техни съученици.

По време на сбиването Кристиян извадил нож и намушкал Димитър в крака. Учителка се е опитала да разтърве биещите се момчета, но те са я изблъскали, след което Кристиян е избягал.

Учениците споделиха още, че охраната не ги проверява за оръжие на влизане в училище.

На мястото все още има екипи на полицията. 

 

 

 

 

Водещи

Най-четени