Пак жега, но с малко дъжд 28.07 | 07:52

Жълт код за високи температури е обявен за цялата територия на страната

От Кристиан Костурков

Днес времето отново ще бъде предимно слънчево и горещо. В някои райони на страната обаче ще падне лек дъжд. Преди обяд на места в Северна България облачността ще е значителна и ще има слаби превалявания. В следобедните часове ще се развива купеста облачност, но само на отделни места, главно в югоизточните и планинските райони, ще има краткотрайни превалявания. На места е възможно да прегърми. Въпреки това обаче ще остане горещо както през последните дни и максимални температури ще бъдат от 33 до 38 градуса. За всички области на страната е обявен жълт код за опасни високи температури. В района на София се очаква термометърът да достигне 34 градуса, колкото е прогнозата и за Видин.

 Над Черноморието ще е слънчево с временни увеличение на облачността. На отделни места е възможно да има краткотрайни превалявания. Вятърът ще е слаб от югоизток. Максимални температури ще са между 31 и 36градуса. Температурата на морската вода ще е 25 – 28 градуса.

Над планините ще е предимно слънчево, след обяд с развитие на купеста облачност и на отделни места ще превали и прегърми. Ще духа слаб до умерен вятър от западната четвърт. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 28 градуса, на 2000 метра - около 20 градуса.

Водещи

Най-четени