Пак километрични опашки на Дунав мост 12.01 | 10:37

Причината е в ТИР-ове, които спират където си поискат, не спазват ограничения и се движат без вериги

От iNews.bg

В Русе отново има километрични опашки към "Дунав мост". Причината обаче не е в проблеми с пропускането на автомобили през граничния пункт или с електронните системи, а в безразборно спрели ТИР-ове. Има и няколко закъсали камиона. Поради тази причина по бул. "България" в града, както и по пътя Русе-Мартен са се образували тапи. Обстановката се натоварва допълнително и от интензивния трафик през ГКПП-то, предаде БТА. Три екипа на Гранична полиция и на областната дирекция на МВР са в района, за да регулират движението.

Директорът на общинската дирекция "Обществен ред и сигурност" в Русе Спасимир Димитров обясни, че с техника на кметството вчера са били изтеглени два тежкотоварни камиона, закъсали на изхода за Разград. Тази сутрин е бил издърпан друг на изход към бул. "България". Изпратена е техника и за аварирал камион край Индустриалния парк, на когото спирачната система била замръзнала. "Много от камионите нямат вериги, както и грайфери по гумите. Шофьори не спазват и разпорежданията", заяви Димитров.

Шофьори на автомобили обясниха, че проблем е имало и снощи. "Отивах за работа и чаках повече от час на бул. "България". Колоната не помръдваше. Оказа се, че причината за "тапата" е тежкотоварен камион, който се опитал да направи обратен завой, но се унесъл. Искам да попитам къде е ДАИ в случая", заяви 28-годишният Павел.

Водещи

Най-четени