Пак отложиха екстрадицията на Брендо за Румъния 28.10 | 15:03

Мотивът на съда е липса на информация

От Ивелина Георгиева

Пореден фалстарт на делото за екстрадиция на Евелин Банев – Брендо в Румъния.

Софийският градски съд не даде ход на делото с мотива, че липсва достатъчно информация от искащата страна.
Следващото заседание ще бъде на 9 декември от 13:30 часа.

Съдебният състав обясни, че е получено искане по факс на 13 октомври от Румъния, без да бъде приложен оригинал на искането, в което се заявява необходимостта от временното прехвърляне на Брендо в страната за образуване на наказателно производство.

Съдът констатира, че е внесена неяснота на конкретните действия, за които се иска прехвърлянето на Банев, както и не е уточнен времевият период.

Според съдебния състав следва да бъде изискана допълнителна информация от румънската страна, в която да бъде уточнен времевият период, в който българинът ще пребивава там, основанията за пребиваване на лицето и яснота дали ще бъде връщан в България, докато тече съдебният процес там.

Ще бъде поискан още и оригинал на постъпилото по факс искане за екстрадицията на Банев. Това е второ искане на Румъния за екстрадицията му.

Българският съд отказа да се произнесе по първото искане от Румъния, тъй като не бе получена необходимата информация за периода, в който лицето ще пребивава там. С това делото бе прекратено.

Румъния издаде европейска заповед за арест на кокаиновия крал по подозрение, че е организирал доставка на 1 тон кокаин през 2011 г.

Водещи

Най-четени