Пак протест срещу новите правила за паркиране в София 13.09 | 14:58

Протестиращите подредиха гуми пред общината и блокираха движението по ул. "Московска”

От Андриян Георгиев

Над 100 души се събраха пред сградата на Столичната община, протестирайки срещу промените в правилата за паркиране в София. Протестиращите основно бяха симпатизанти на ВМРО и "Атака”.

Те подредиха автомобилни гуми пред сградата на общината и блокираха движението по ул. "Московска”.

Част от лозунгите им гласяха: "Атака: Стикерът е незаконен данък”; "Дупка плюс дупка равно на синя зона”; "Ще ви посиним зоните”; "Стига грабежи, стига фандък”, "Атака" пита къде отиват парите от рекета”. Скандираше се "Мафия”, "Оставка” и призоваваха общинските съветници да излязат от сградата на общината, а "ако искат да преминат по улицата, да платят по 2 лева". 

Протестиращите планират митинг тази вечер от 18 часа на пл. "Славейков", съобщи агенция "Фокус".

"Като не щеш мира – секира. Като не желаете да говорите с гражданите – гражданите ще ви принудят да слезете при тях. Ако сте толкова аргументирани в желанието си да ни откраднете поредните два лева на час, елате да говорите с гражданите. Не се крийте горе като мишоци. Искаме да знаем - парите от тези два лева, които започвате да събирате от първи септември, къде отиват? Отиват в градския транспорт – искаме да знаем кои са фирмите и как са спечелили? Къде отиват нашите пари? Тях не ги вълнува градският транспорт, защото те не се возят в градския транспорт. Те ходят само на откриването на метрото”, заяви лидерът на ВМРО Красимир Каракачанов.

Докато течеше протеста мнозинството в Столичния общински съвет от ГЕРБ отхвърли доклада на БСП за отмяна на наредбата за паркирането в София и освобождаване на председателя на Комисията по транспорт, транспортна инфраструктура и безопасност на движението на СОС.

Председателят на групата на ГЕРБ в СОС Малина Едрева заяви: "Искам да очертаете какво се случва, ако хипотетично отменим решението. Нека това стане ясно". 

"По никакъв начин нашата политическа сила не стои зад никакви организирани движения. Ако имахме стремеж да правим протести, щяхте да ги забележите, щяхме да ги организираме достатъчно масово”, каза още Бойчев.

Водещи

Най-четени