Пак слънчево на изток и дъждове на запад 16.06 | 09:01

Максималните температури ще бъдат между 25 и 30 градуса

От iNews.bg

Преди обяд над централните и източни райони от страната ще е предимно слънчево, а над западните - облачността ще е значителна. Отново ще се развива мощна купеста и купесто-дъждовна облачност. На много места ще има интензивни краткотрайни валежи от дъжд, гръмотевични бури и градушки. Ще духа слаб до умерен северен вятър. Максималните температури ще са между 25 и 30 градуса, сочи прогнозата на НИМХ-БАН.

Атмосферното налягане е по-ниско от средното за месеца и ще остане без съществена промяна.

Над планините около и след обяд ще се развива мощна купеста и купесто-дъждовна облачност и на много места ще има краткотрайни, временно интензивни валежи, придружени с гръмотевични бури. Ще духа до умерен вятър от изток-югоизток. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 19 градуса, на 2000 метра – около 13.

По Черноморието преди обяд ще е предимно слънчево. След обяд ще има временни увеличения на облачността и на отделни места ще превали и прегърми. Ще духа слаб до умерен североизточен вятър. Максималните температури ще са от 25 до 29 градуса. Температурата на морската вода е от 23-25. Вълнението на морето ще е 1-2 бала.

Водещи