Парадокс: "Ауди" помете двама еколози, докато броят сгазените животни на пътя 23.08 | 13:50

Алпинистът Боян Петров и природозащитникът Андрей Ковачев искали да докажат, че единствен вариант за строеж АМ "Струма" през защитените територии е строеж на тунел

От iNews.bg

Алпинистът Боян Петров, който оцеля при нечовешки условия в изкачването на поредица от 8-хилядници, беше пометен от кола на шосе в Кресненското дефиле насред България. Заедно с него пострада и екологът Андрей Ковачев от природозащитната организация "Зелени Балкани".

Двамата еколози са броели прегазените животни на ГП- Е79, където трябва да мине и ЛОТ 3.2 на АМ "Струма”. Целта им е била да докажат, че единственият вариант за строеж на автомагистралата през защитените територии, е строителството на тунел, както настоява и ЕК.

По-рано беше съобщено, че автомобил "Ауди” с италианска регистрация, управляван от румънец, е блъснал днес двама души на ГП Е 79 в Кресненското дефиле. Първоначалната информация бе, че двамата ранени са работници от потно-поддържаща фирма.

Катастрофата стана в 11.20 ч. в района на Османска чешма на входа на дефилето, на 50 м след свлачището, което се укрепва с мрежи и в момента по него не се работи. По неизясни обстоятелства лекият автомобил, който пътувал в посока Кресна, в началото на лява крива се отклонява на дясно и блъска двамата на банкета. Единият от тях е изхвърлен зад 40-сантиметрова подпорна стена.

Двамата пострадали са приети спешното отделение на болницата в Благоевград. Контактни са, но изследванията ще установят тежестта на травмите. Заради произшествието дясната лента в посока Кресна е отцепена. Движението се регулира от пътни полицаи и се извършва само в едната лента.

Най-четени