Патриотите: ГЕРБ действат малодушно и страхливо 02.11 | 15:39

Партията на Борисов пробвала да прехвърли отговорността на реформаторите и националистите

От Христина Рафаилова

Патриотичният фронт обвини ГЕРБ, че действат като страхливци в трудни за страната  времена. В специална декларация националистите заявиха, че ръководни фактори в първата политическа сила  " проявяват малодушие, страх и несигурност в момент на тежка криза и очакване за решителни и национално отговорни действия". Документът е подписан от лидера на Националния фронт за спасение на България Валери Симеонов. 

"Патриотичният фронт е единствената национално отговорна и абсолютно последователна политическа сила, която нито за момент не промени позицията си, че за стабилно управление на България е необходимо да бъде съставена програма за спасението на България 2014-2018 година, която да бъде съгласувана с възможно най-широк кръг парламентарно представени сили, като едва след това да пристъпи към съставяне на правителство", пише в текста. 

За пореден път от патриотичната формация потвърждават позицията си, че не няма да участват със свои хора в управлението. Също така от там заявяват, че никога не са поставяли условия за   неучастие на конкретни лица от ГЕРБ или Реформаторския блок в евентуално бъдещо правителство, с изключение на представители на етническата формация Национална партия "Свобода и достойнство". 

Относно искането да бъдат премахнати новините на турски език по националната телевизия датира от 2010 г. 

Патриотите обвиняват ГЕРБ, че пробват да прехвърлят отговорността за съставяне на кабинет на тяхната формации и на реформаторите.  

ГЕРБ  решиха, че фронтът не може да  бъде техен партньор, след като председателят на ЕНП Жозеф Дол заяви по време на срещата си с Бойко Борисов, че не се гледа добре  на коалиция с национал популисти.