Пеевски на разпит заради заплахите за убийство към Цветан Василев 24.06 | 13:12

Депутатът е привикан в Столичното следствие

От iNews.bg

Депутатът Делян Пеевски е бил привикан на разпит в Столичното следствие, научи iNews от свои източници от службата. Пеевски ще отговаря на въпроси по сигнала, който банкерът Цветан Василев подаде до главния прокурор Сотир Цацаров.

В сигнала се твърди, чe Пеевски е изпращал заплашителни SMS-и към Василев. Вследствие на това австрийската полиция поиска ареста му. Вчера австрийският вестник Der Standard публикува подробности около заплахите. Съобщението е получено миналия вторник, докато Василев бил във Виена. След това той е останал в австрийската столица. 

Това обаче не е първата заплаха. Според австрийското издание на 22 май банкерът е получил обаждане в хотел във Виена. В него се споменавало, че Пеевски търсел убиец, чието име се знае и на когото ще бъдат платени 5 млн. долара.

След втората SMS заплаха криминалната служба във Виена се е активизирала и е започнала разследване, разкриват още от австрийското издание. По информация на вестника миналия петък властите в страната са се обърнали към българската прокуратура с молба да бъде издадена заповед за арест на Делян Пеевски.

От изданието обаче не са получили официално потвърждение, тъй като австрийската служба е отказала да даде информация за издирвания, която не е публична.

Водещи

Най-четени