Петима души загинаха при тежка катастрофа край Пазарджик 22.12 | 10:59

Движението в района е ограничено

От iNews.bg

Петима души са загинали при тежка верижна катастрофа на пътя село Звъничиво - село Братаница, съобщиха от ОДМВР - Пазарджик. Сред вероятните причини за катастрофата според МВР са заледена настилка и намалена видимост заради гъстата мъгла. Движението в района е ограничено. Обходният маршрут е по път III-8402 с.Вaрвара - Септемврийски ханчета, съобщиха от АПИ.

Тежката катастрофа е станала тази сутрин около 7.00 часа. Сблъскали са се четири превозни средства. На мястото на инцидента незабавно са пристигнали екипи на пожарната, полицейски патрули и линейки. В резултат на сериозния сблъсък четирима от пътуващите в автомобилите са починали на място. Трима са транспортирани от екипи на "Спешна помощ" в МБАЛ - Пазарджик, където е починала петата жертва на катастрофата.

За изваждането на пострадалите от силно деформираните автомобили се е наложило използването на режещи инструменти от пожарникарите. На мястото се извършва оглед от дежурна група при РУ - Пазарджик, изясняват се причините довели до тежката катастрофа, уточниха от МВР. Най-вероятно гъстата мъгла по трасето, хлъзгавата настилка и несъобразената скорост са довели до инцидента.

Водещи

Най-четени