Пиян шофьор прегази полицай, за да избегне проверка 31.05 | 15:07

Инцидентът се е разиграл в Ихтиман

От Андриян Георгиев

В Ихтиман пиян шофьор прегазил крака на полицай в опит да избегне проверка, съобщиха от МВР-София.

Инцидентът е станал вчера (30 май) около 19:20 часа. Докато патрулирали по ул. "Кирил и Методий” полицаи засекли Volkswagen Jetta с ловешка регистрация, който не спрял на предупредителен пътен знак, с което създал предпоставка за пътнотранспортно произшествие.

Автопатрулът потеглил след нарушителя, подавайки му звукови и светлинни сигнали да спре. Водачът не се подчинил на полицейските разпореждания и продължил. В крайна сметка след няколкоминутно преследване водачът благоволил да спре, но без да изключи двигателя.

Когато полицаят приближил колата му в опит да извърши проверка, 33-годишният мъж от Ихтиман натиснал газта и потегляйки на заден ход, прегазил дясното ходило на униформения.

От МВР твърдят, че при проверката се оказало, че мъжът бил с богато криминално досие, регистриран за кражби, унищожаване и повреждане, както и за шофиране след употреба на алкохол.

Солидно почерпеният се афектирал допълнително, ругаел и сипел закани за саморазправа към полицаите, като по всякакъв начин пробвал да осуети полицейската проверка.

Мъжът е задържан за 24 часа.

Водещи

Най-четени