Плевнелиев: В основата на ПП е вградено противопоставяне на ГЕРБ 18.12 | 11:19

Затова няма резултат от преговорите, категоричен е той

От iNews

Като година на тежко разделение и политическо противопоставяне определи 2022-а президентът (2012-2017) Росен Плевнелиев в интервю за БНТ. Според него страната ни е изглеждала като "тъмен балкански субект" и "бананова република". По думите на Плевнелиев е липсвала воля за решаване на политическата криза.

Ударихме се в стена от липса на елементарна логика. Еманация на всичко това бяха "Продължаваме промяната"(ПП), посочи Плевнелиев, като допълни, че в основата на партията на Кирил Петков и Асен Василев е вградено противопоставяне на ГЕРБ. Това е причината, според него, да няма резултат от преговорите. 

Бяхме готови да предложим всичко. Ако ПП искаха премиер, можеха да го имат, ако ПП искаха, можеше да има и правосъдна реформа, посочи Плевнелиев.

По думите му президентът Румен Радев трябва да поиска извинение от народа за лансирането на ПП. Очевидно той не е направил правилната преценка. Не отива на държавен глава да използва думата "шарлатания", посочи Плевнелиев.

Според него с конституционна реформа трябва да се премахне институтът на служебното правителство. 

Трябва да намерим единство по три неща: еврозоната и Шенген; стратегически инвестиции; доброто име на страната, посочи Росен Плевнелиев.

Най-четени