Плевнелиев противопоставил българи срещу българи 13.08 | 08:34

Президентското вето е мокра политическа поръчка, смята Славчо Атанасов

От iNews.bg

Президентското вето върху актуализацията на бюджета си е абсолютно мокра политическа поръчка и създава огромно напрежение в страната. Това заяви бившият кмет на Пловдив Славчо Атанасов пред TV7. Според него целта е да се създадат два непримирими полюса, почти да се стигне до гражданска война, а олигархията тихомълком да си прави далавери.

По думите му държавният глава Росен Плевнелиев продължава да мери с двоен аршин. По думите на Атанасов, вместо да изпълнява функциите си – да обединява нацията, Плевнелиев следвал политиката на ГЕРБ, които върнали омразата в страната и противопоставили българи срещу българи.

"Върнаха ни в абсурдната ситуация на противопоставяне на комунисти и антикомунисти. Недопустимо е. Мнозинството в ГЕРБ страдат от еничарски комплекс. Ако видите биографиите на повечето от ГЕРБ, те не само че са били бивши членове на БКП, а и партийни секретари. Несериозно е да бъдем пò католици от папата", смята Атанасов.

По думите му вместо президентът да се опита да тушира това, той веднага взел страната на една политическа сила.

Той коментира и срещата на президента с турския вицепремиер Бекир Боздаг в Пловдив. Според Атанасов е унижение да разберем какво е станало на въпросната среща от турските медии. Той попита и защо Плевнелиев не е задал контравъпрос за българските имоти в Турция, за каквото се бил поинтересувал вицепремиерът.

Водещи

Най-четени