Плевнелиев се оправдава за гафа с 10 ноември – правил митинга с приятел 12.11 | 10:20

Това била историята му, която днес се опитвали да обърнат срещу него

От iNews.bg

Държавният глава Росен Плевнелиев се оправда за гафа, който допусна с 10 ноември. По-рано Плевнелиев отговори на въпрос какво е правил на тази дата през 1989 г. противоречиво. Той посочи, че е бил на площада и е бил на митинг.

Според историята обаче първият свободен митинг след 10 ноември е на 18 ноември пред храм-паметника "Александър Невски". В Народното събрание на 10 ноември няма събитие, а Тодор Живков пада от власт на пленум на ЦК на БКП. Така вероятно държавният глава бърка датите.

Все пак Росен Плевнелиев държи на своето и в своя профил в Twitter посочва, че 10 ноември не е "просто квадратче от календара"

"След новината за промените с моя приятел направихме плакати. И спонтанно, без да е нужно някой да ни организира, отидохме пред парламента. Отидохме, за да изразим публично реакция и позиция! С нашите плакати! И не бяхме сами! Тогава аз имах смелостта да изляза с ясна гражданска позиция", пише още президентът.

По думите му това е историята му, която днес се опитват да обърнат срещу него. "И нека тези, които сега иронизират, да кажат как са реагирали на тази новина”, пише още в профила си Росен Плевнелиев.

Водещи

Най-четени