Пловдивски медици на протест заради ниски заплати 25.01 | 11:15

Болница "Св. Мина" е в тежко финансово състояние

От iNews

Медици от пловдивската общинска болница "Свети Мина" излизат на протест пред сградата на общината. Причината за недоволството им са ниските заплати и липсата на средства за увеличението им.

Протестът е организиран от двата синдиката в лечебното заведение. Оттам заявяват, че ще търсят съдействие от общинската администрация, защото ръководството на болницата не може да реши проблемите им.

Причината е, че заради наложените лимити от Здравната каса, средствата на здравното заведение не са достатъчни, за да има увеличение на трудовите възнаграждения. Над 30 медицински сестри вече подадоха колективна оставка в началото на годината, като едномесечните им предизвестия изтичат на 7-и февруари.

Болница "Свети Мина" отдавна е в тежко финансово състояние. За последните 3 години община Пловдив е дала над 2 млн. лева за изплащане на дълговете на здравното заведение.

Междувременно в опит то да бъде запазено се стигна и до решение на Общинския съвет за сливане с другата общинска болница - "Свети Панталеймон". Процедурата все още не е приключила.

Водещи

Най-четени