По-малко от седмица и Женският пазар ще е завършен 11.08 | 13:33

Забавянето на откриването се дължи на градушката от миналия месец

От Цанка Донкова

По-малко от седмица и Женският пазар вече ще е завършен. На 15 август (петък) ще приключват строителните дейности на Женския пазар в частта от ул. "Кирил и Методий" до ул. "Екзарх Йосиф". След издаването на акт 16, в началото на септември пък нетърпеливите купувачи ще могат да се разходят по отвореното тържище. Това стана ясно от думите на кмета на София Йорданка Фандъкова, която провери ремонта.

Цялостната реконструкция на пазара включва подмяна на настилките, изграждане на 90 нови търговски обекта от дърво и метал (четири големи и три малки сгради), художествена галерия, заведение за хранене. Поставени са 16 подземни контейнери за боклук, има детска площадка и зони за отдих, допълва БТА.

Ремонтът е на стойност 8, 2 млн.лв., осигурени по инициативата "Джесика". Столичният кмет посочи, че забавянето на откриването се дължи на градушката от миналия месец, повредила част от стъклата на покривните конструкции. Сега те се подменят с по-здрави за сметка на фирмата-изпълнител, предстои да бъдат застраховани.

"60 търговски площи вече са отдадени под наем, утре приключва конкурса за останалите обекти", каза Фандъкова.

Тя съобщи, че в района ще бъде увеличено полицейското присъствие, за да се намали престъпността и мястото да стане атрактивно и приятно. Кметът призова собствениците на жилищни сгради наоколо да се погрижат за тяхната безопасност, защото състоянието на някои от тях е лошо, има и една сграда, която предстои да бъде разрушена.

Водещи

Най-четени