Подпалвачът от Созопол е разобличен 19.11 | 12:52

Това е 51-годишният Павел Господинов, подпалил къщата по "лични причини"

От Филипа Тодева

Задържаният за умишления палеж на къща-паметник на културата, при който загинаха трима души, е направил пълни самопризнания.

Това е 51-годишният Павел Господинов, съобщи на пресконференция в Областната дирекция на МВР-Бургас главен разследващ полицай Златко Пеев, цитиран от агенция "Фокус".

Господинов твърди, че мотивите му са били изцяло лични – става въпрос за конфликт – наемател – наемодател. През 2009 г. единственият оцелял при пожара - Георги и загиналата Диана са живеели под наем при Павел и му дължели пари. Той не е уточнил каква е дължимата сума.

На Павел Господинов е повдигнато обвинение по член 330, ал. 3 от Наказателния кодекс за умишлен палеж и причиняване на смърт по непредпазливост на три лица. Разследващият полицай посочи, че това е първоначално обвинение, одобрено от прокуратурата.

Само преди два часа кметът на града Панайот Рейзи обяви, че причините за палежа не са икономически. Той смята, че става дума за болен човек.

Пожарът в Созопол от миналата седмица взе три жертви. Преди около седмица е имало още един опит да се запали къщата. Имаше версии, че загиналите хора са дължали пари на предишните си хазяи.

Най-четени