Подписките в подкрепа на кабинета се разрастват 09.07 | 14:41

Инициативи започнаха и в Кърджали, и Сливен

От Десислава Маданска

Подписка в защита на кабинета на Пламен Орешарски започна в Кърджали. Това съобщи Теодора Каракостова – областен координатор на партията. Към момента са събрани над 800 подписа.

Подписката под наслов: "Ние подкрепяме кабинета "Орешарски" със своя подпис! Ние не търсим граждански сблъсък и противопоставяне!". Инициативата била подета от Областния съвет на БСП, но по настояване на граждани.

В нея били посочени 23 неща, направени от кабинета "Орешарски" за 30 дни и имала за цел да покаже отношението на хората от провинцията към протестите в София, допълва БТА.

"Едни го правят с участието си в протестите, а ние го правим със своите подписи", уточни Каракостова.  Събраните подписи са в рамките на два дни. Очаква се подписката да бъде разпространена в цялата област Кърджали.

Такава инициатива стартира и в Сливен. От събота ще има изнесен пункт на общинския пазар в града. До момента в клуба на БСП в Сливен са били събрани около 200 подписа. Подписки се организират и в останалите общини в областта.

Водещи

Най-четени